etusivu | larpit | minä itse | java

----------

ohjelmia
  gSar
  PanssariOptimoija
  Prap
  Genetools

  lisenssi
----------

gSar

Lataa versio 0.1.0 tästä.

Tämä ohjelma on tarkoitettu SMS-viestien kopiointiin puhelimesta kovalevylle. Sen avulla voi helposti tallettaa SMS-viestiliikenteensä puhelimen muistia parempaan ja suurikapasiteettisempaan turvaan. gSar kopioi kaikki puhelimen SMS-viestit XML-tiedostoksi kovalevylle ja tuhoaa puhelimesta kaikki lähetetyt ja yli viikon vanhat saapuneet viestit. Versio 0.1.0 tukee ainoastaan Nokian 7110-mallia, ja on testattu ainoastaan ko. laitteen ohjelmistoversiolla 5.00. Ohjelma yrittää toimia muillakin laitteilla, jos sellaisia tietokoneeseen kytkettynä on, mutta lopputuloksesta en takaa mitään.

Tämä ohjelma on versiossa 0.1.0 ja siten osin keskeneräinen. Tarvitset sen ajamiseen Java 2 -ajoympäristön, toteutuksen Java Communications API:sta ja tietokoneeseen kytketyn GSM-puhelimen. Itse olen kytkenyt puhelimeni tietokoneeseeni sarjaporttiin kytketyllä IrDa-portilla ja edelleen Windows 2000:n saataville Nokian sivustoilta saatavalla apuohjelmalla. Tämä on myös ainoa konfiguraatio, jolla olen ohjelmaa testannut, mutta muidenkin käyttöjärjestelmien ja kytkentätapojen (esimerkiksi data-kaapeli) pitäisi toimia, kunhan saat vain puhelimen näkymään jossakin tietokoneesi sarjaportissa siten että sille voi syöttää AT-komentoja.

Esimerkki käynnistyskomennosta:

java -jar gSar_0-1-0.jar sms-viestit.xml

Ohjelma tallettaa antamasi tiedoston lisäksi myös kumulatiivista varastoa tiedostoon sms.xml. Tulevaisuudessa tämä kumulatiivinen varasto tullee olemaan se ainoa tarvittava, mutta itse haluan tallettaa viestini myös muualle kunnes olen varma siitä, että kyseinen tapa ei kadota mitään olennaista tietoa.


----------

Nimi on lyhenne sanoista Gnu SMS Archiver. Se lausutaan Caesaria mukaillen mutta soinnillisella alkukonsonantilla eli joko latinalaisten ja suomalaisten tapaan [ge:sar] tai englanninkielisittäin [dzi:zə*].


----------

etusivu | ohjelmistot | gSar

---------- Jari Juslin, zds@iki.fi