etusivu | larpit | minä itse | java

----------

ohjelmia
  pla
  gSar
  PanssariOptimoija
  Prap
  Genetools

  lisenssi

  same in english
----------

ohjelmia

Tähän osaan sivustoani on koottu ne ohjelmat, jotka olen tehnyt ja saattanut julkiseen levitykseen. Kaikki tässä luetellut ohjelmat ovat vapaita ohjelmistoja ja levitetään GNU Yleisen julkisen lisenssin ehtojen mukaan.

pla

PLA, Profile Log Analyzer, on tarkoitettu Java 2 SDK:n CPU-profilointilokin muuttamiseen raakadumpista helpommin tutkittavaan muotoon. Tämä ohjelma ottaa syötteekseen J2SDK:n tuottaman profilointilokin ja tuottaa tulokseksi tekstipohjaisen esityksen, jossa metodikutsut on järjestetty kutsuverkoksi siten että eniten aikaa vieneet kutsut ovat ensimmäisenä. Tämä muoto on oman kokemukseni mukaan riittävä lähes kaikkien pullonkaulojen löytämiseen lokista. Ohjelma lukee syötteensä standardi-syötevirrasta (stdin) ja tulostaa tuloksensa standardi-tulosvirtaan (stdout).

Ohjelman käyttö voisi tapahtua siis esimerkiksi näin:
java -jar pla_0-1-0.jar < ohjelma.prof > ohjelma_verkko.prof

gSar

Tämä ohjelma on tarkoitettu SMS-viestien kopiointiin puhelimesta kovalevylle ja vanhojen viestien tuhoamiseen puhelimesta. Toistaiseksi testattu yhdistelmällä Nokia 7110 / Windows 2000 / IrDa-sovitin sarjaportissa.

PanssariOptimoija

Ohjelma, jolla voidaan laskea "optimaalisesti" suojaava panssarointi Praedor-roolipelin hahmolle. Ohjelma ottaa syötteekseen maksimipainon ja halutessasi myös maksimihinnan ja tulostaa antamaasi tiedostoon 16 parasta panssarointiyhdistelmää.

Tämä ohjelma on versiossa 0.1.0 ja siten täysin vaiheessa. Tarvitset sen ajamiseen Java 2 -ajoympäristön. Esimerkki käynnistyskomennosta:

java -jar PanssariOptimoija.jar 150 panssarit_150.txt

Prap

J2ME-ohjelma Palm-kämmentietokoneelle, joka laskee Praedor-roolipelin hahmolle Syvä Haava -arvon, Vauriobonuksen, Veren ja Kantokyvyn kun sille syötetään hahmon Voima ja Terveys.

Tämä ohjelma on versiossa 0.1.0 ja siten täysin vaiheessa. Ajaakseni ohjelman pura jar-paketista Prap.prc ja asenna se Palmiisi. Sen lisäksi tarvitset KVM-Java-virtuaalikoneen, eli käytännössä Palm-ohjelmatiedostot KVM.prc ja KVMUtil.prc. Prap käyttää myös kAWT-kirjastoja, eli KVM:lle tehtyä versiota AWT-kirjastoista, joten käytettävässä KVM:ssä on oltava ne mukana. Itse olen käyttänyt väri-Palmeille suunnattua versiota nimeltä ColorKVM, jonka saa osoitteesta http://www.kawt.de/. Samasta osoitteesta saa kAWT:n sisältävän KVM:n myös harmaansävy-Palmeille. Prap toimii Palm IIIc:llä, muilla Palmeilla en ole kokeillut. Otan mielelläni vastaan raportteja toimimisesta muilla malleilla.

Kääntääksesi tarvitset jo enemmän välineistöä ja ohjeistusta. Niistä enemmän myöhemmin.

Genetools

Työkaluja DNA-sekvenssien analysointiin. Tehty yhdessä Marylka "Yoe" Uusisaaren ja Mikko "mjr" Rauhalan kanssa TKTL:n kurssilla "Algoritmisia ongelmia rakennebiologiassa ja geenitekniikassa".


----------

etusivu | ohjelmistot

---------- Jari Juslin, zds@iki.fi