Jarin Java-sivu

Erilaisia kirjoitelmia, esimerkkejä ja ehdotuksia Java-ohjelmoinnin tiimoilta

Nämä sivut on alunperin kirjoitettu kohderyhmänä Ohjelmoinnin harjoitustyö -kurssin opiskelijat. Perustiedot Java-kielestä ja ohjelmoinnista siis oletetaan, loppu on yritetty selittää mahdollisimman havainnollisesti.
----------

Kevään ryhmäni

Kevään 98 Ohjelmoinnin harjoitustyö (Java) -ryhmieni sivu. ----------

Hyödyllistä taustamateriaalia

Jos et ole koskaan edes vilaissut näiden sisällysluetteloa läpi, on jo korkea aika. Varsinkin kolme jälkimmäistä eivät ole tarkoitettukaan läpi luettaviksi, vaan viitteiksi. Lue sisällysluettelo läpi ja palaa sitten kun kutakin tietoa tarvitset. ---------- Lyhyt ulkoasun tyyliohje, ()

Joitakin koodin kirjoittamiseen liittyviä ohjeita.


---------- Lyhyt olioiden tyyliohje, ()

Olioiden laatimiseen ja Java-ohjelmointiin liittyvää ohjeistusta.


---------- Yleisohje ohjelmointiin, ()

Erilaisia käytännön opettamia tai kavereilta kuultuja ohjeita ja vinkkejä ohjelmointiin.


----------

Suppea OMT-ohje

Erittäin suppea kädestä-pitäen ohje OMT-mallinnukseen ohjelmoinnin vasta-alkajille. Periaatteena "kun sinun kuitenkin täytyy jotenkin päättää mitä luokkia ohjelmaasi tulee, voit yhtä hyvin käyttää heti alusta yleisesti käytössä olevaa merkintätapaa".


----------

Testaus ja virheiden jäljitys, ()

Kädestä-pitäen ohje testauksen käytännön suorittamiseen ja ilmenneiden virheiden paikallistamiseen.


----------

Vastauksia joihinkin Java-kysymyksiin, ()

Koottuja hajavastauksia erilaisiin Java-kysymyksiin, pääasiassa uutisryhmistä hy.opiskelu.tktl.java ja hy.atk.kielet.java.


----------

Disclaimer

Nämä ohjeet on kirjoitettu omien näkemyksieni ja kokemusteni pohjalta, vailla minkäänlaista tieteellistä tai muunlaista pohjaa. Kuka tahansa vastaan tuleva voi olla näistä eri mieltä aivan yhtä hyvin perustein.

Laadin nämä sivut siksi, että on parempi olla olemassa edes jonkun oma näkemys asiasta kuin ei mitään näkemystä. Näin tarvetta käytännönläheisille ohjeille, joten tein sellaiset. Jollei kelpaa, kerro minulle missä mättää tai älä lue.


----------

etusivu - Java-sivu

----------